fbpx

Organizarea nuntii fara stres?

 “Ziua nuntii este una dintre cele mai frumoase zile din viata voastra” – suntem aproape de acord cu afirmatia aceasta dar pentru ca ea sa fie in totalitate adevarata ne-ar placea sa va enumeram cateva din problemele care cauzeaza stresul in ziua nuntii si fac din cea mai frumoasa zi una foarte stresanta.

                De unde stim noi atatea? De la nunti, de la evenimentele la care am participat si de la intamplarile nefericite auzite.

               Incepem cu PREGATIRILE MIRESEI care sunt foarte ingramadite in program. Noi stim ca fiecare mireasa doreste sa arate perfect in ziua nuntii dar credeti-ne pe cuvant ca trezirea la 4-5 dimineata nu va ajuta deloc pe parcursul zilei si ajungeti la petrecere obosite,fara chef de distractie. Ce va sfatuim noi? Inchiriati o camera de hotel spatioasa unde sa vina doar oamenii foarte apropiati (nu toate matusele care stau in fata aparatului si nu te poti imbaraca de ele) , unde sa te aranjeze si la par,si la machiaj, ca sa scapi de drumurile in plus. De ce nu, pot veni si prietenele tale cele mai bune si poti incepe ziua cu o sampanie intr-un mediu frumos si relaxant. Ora de incepere a pregatirilor este 7:30 (o ora coafor, o ora machiaj), iar la 10 vei fi gata imbracata si pozata.

PREGATIRILE MIRELUI dureaza maxim 10 minute, poate 20 fiindca fotograful si videograful insista sa mai ia cateva cadre. Aici categoric recomandam sa fie unul sau doi prieteni buni pentru distractia garantata de dimineata. Recomandam sa se inceapa la ora 9, iar la 10:15 sa se ajunga deja la mireasa.

MERSUL DUPA NASI este un obicei care, pentru fotografi si videografi, este foarte greu si de obicei nu arata bine pe camera. Este un mers in plus care va oboseste si va ia mult din timp, o ora cel putin. Plus ca nasii trebuie sa se trezeasca de dimineata tare, sa se aranjeze si sa isi faca luna bec in casa pentru ca tu sa stai cu lautarii 10 minute la ei si sa ciocniti un pahar de tuica. A da, scapati de lautari! Nu le place la nimeni “show-ul”, nu se aude nimeni de ei si nu ii mai poti opri din cantat.  Ce propunem noi? O intalnire cu nasii acasa la mire, nu cu mult timp inainte de plecare fiindca le acorzi si lor mai mult timp de pregatire in felul acesta.  Ora de ajungere a nasilor la mire: 9:30.

CUNUNIA CIVILA  dureaza 5 minute, asa stiu toti. Dar nu e chiar asa. Daca pui in calcul drumul pana acolo, pupaturile de dupa, prajiturile, sampania si fotografiile de grup ajunge chiar si la o ora. Propunem ora 11:00 pentru cununie.

SEDINTA FOTO din ziua nuntii este importanta si nu prea. Noi dorim sa avem timp liber cu mirii pentru cateva fotografii frumoase chiar dupa cununia civila dar in majoritatea cazurilor miresele doresc doar sa se odihneasca putin (“hai sa facem 10 poze si sa stau putin jos ca ma dor picioarele”). Asadar, de pe la ora 12 la 12:30 se pot face si cateva fotografii doar cu mirii. Bineinteles, pot sta si nasii sau domnisoarele/domnisorii de onoare prin zona.

CUNUNIA RELIGIOASA poate incepe la 13:00, ea find gata in maxim o ora, cu tot cu fotografia de grup de la biserica. Asadar, de la ora 14:00 invitatii sunt trimisi la sala, timp in care tu ai un moment de respiro, intr-o locatie din zona restaurantului unde se mai pot face cateva fotografii . Nu va recomandam sa ii lasati pe invitati sa astepte cu meniul in fata .

 

Si uite asa ati inceput la ora 7:30 (mireasa fiindca mirele doarme bine mersi pana la 9) si nu la ora 5 dimineata.

Ce va mai recomandam? Sa va amintiti ca e ziua voastra si nu a invitatilor. Bineinteles, pana la marele eveniment v-ati ocupat de toate detaliile necesare ca invitatii sa aiba parte de distractie, mancare buna, muzica si prajituri, dar ziua cu pricina este a voastra, nu a lor. Asadar, voi trebuie sa va distrati si nu trebuie sa lasati stresul sa va ia prin surprindere.

 

 

 

 

Facebook Share|Tweet Post|Email Post|Contact Me

no comments

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.

F a c e b o o k